Het is alweer een jaar geleden dat de coördinator van het Netwerk Gepensioneerde Professionals Nederland (NGPN), een vrijwilliger geplaatst heeft bij Synchroon Plus Int. (SPI). Het NGPN bestaat uit gepensioneerden uit diverse vakgebieden die hun deskundigheid vrijwillig inzetten voor maatschappelijke organisaties. Via Venzo, het platform voor vrijwilligerswerk in Zuidoost, is het NPGN bereikbaar.

Onze vraag was hoe wij sneller en efficiënter onze administratie zelfstandig kunnen verwerken en bijhouden in het boekhoudsysteem. Het plan van aanpak bestond uit elke week de bankmutaties controleren, boekstukken archiveren, de digitale bankbestanden downloaden en evalueren.

Onze ervaring met de vrijwilliger van het NGPN, is ons prima bevallen. Hij heeft duidelijk en professioneel uitgelegd hoe onze organisatie het beste de financiële administratie fysiek en digitaal overzichtelijker kan inrichten.

De samenwerking ontlokte leerzame discussies die uiteindelijk tot doel hadden om scherp te kunnen blijven.

Heel bijzonder was, dat hij meer gedaan heeft dan gevraagd is. Bijvoorbeeld het opmaken van een jaarrekening. Het vrijgekomen bedrag voor een boekhouder, investeren wij nu aan trainingen voor vrijwilligers.

Wij bevelen het Netwerk Gepensioneerde Professionals Nederland ZEKER aan bij andere organisaties.

Voor meer informatie, kijk op de website van www.venzo.co.nl  of www.ngpn.nl of  www.seniorenwijzer.eu

Netwerk Gepensioneerde Professionals Nederland, NGPN