Computers en internet zijn een belangrijk onderdeel in het dagelijks leven. U ziet als ouder dat het leven van uw kind zich voor een groot deel in een digitale wereld afspeelt. Maar u heeft zelf nooit de gelegenheid gehad om eens te leren hoe het allemaal werkt of u weet er maar een klein beetje van. Voor u organiseren wij deze speciale cursus aangevuld met workshops.

In deze computercursus leert u stap voor stap hoe een computer werkt en wat u er mee kunt doen. U gaat beter begrijpen waar uw kind mee bezig is en u leert wat u zelf aan de computer en het internet kunt hebben. Samen met andere ouders krijgt u les van goed getrainde docenten. Zo leert u werken met de computer in een vertrouwde omgeving.

Wat is het?

De cursus wordt op verschillende niveaus gegeven. U maakt kennis met Hotmail, Facebook, Internetbankieren en Word. Wat dit project zo bijzonder maakt is het onderdeel “leren werken met Magister”, een systeem waarin u onder andere de schoolresultaten van uw kind kunt volgen.  Er is ook een gastles over Mediawijsheid.

Voor wie is het?

Deze cursus  is speciaal voor alle ouders/opvoeders die in Zuidoost wonen en een kind hebben op de middelbare school.