Nederlandse Taallessen, Computerlessen en Preventief leren Budgetteren.

Stichting Synchroon Plus Int. verzorgt computercursussen om mensen digitaal vaardiger te maken. Naast basiscursussen om te leren mailen en surfen zijn er ook trajecten om ouders te helpen bij de digitale leeromgevingen van hun kinderen op de middelbare school en een cursus om te leren budgetteren. De basiscursussen zijn ook een goede stap in het verbeteren van lees- en schrijfvaardigheid.


Digitaal Participeren: Basis

Digitaal Participeren is een computerproject die zich ten doel stelt om bewoners uit Amsterdam Zuidoost in contact te brengen met de digitale wereld van nu oftewel op een laagdrempelige manier computervaardigheden aan te leren.

Duur: 10 weken, 2 uur per week


Digitaal Participeren – Vervolgcursus

Verdiepingscursus, e-mailen met bijlagen, doelgericht surfen op overheidssites, social media, persoonlijk budgetoverzicht op de computer leren ontwerpen, kennismaken met Excel.

Duur: 10 weken, 2 uur per week


Digitaal Participeren plus workshops Magister en Mediawijsheid

Cursus speciaal voor ouders met een schoolgaand kind

Computers en internet zijn een belangrijk onderdeel in het dagelijks leven. U ziet als ouder dat het leven van uw kind zich voor een groot deel in een digitale wereld afspeelt. Maar u heeft zelf nooit de gelegenheid gehad om eens te leren hoe het allemaal werkt of u weet er maar een klein beetje van. Voor u organiseren wij deze speciale cursus aangevuld met workshops.

Duur: 12 weken, 4 uur per week

Digitaal Participeren Total Praktisch

Dit project is een verdieping van het vorig project bestaande uit Nederlandse Taal- en Computervaardigheden aanleren, workshop preventief Budgetteren, SyncTime: intervisie en coaching, stilstaan bij jezelf en betere keuzes maken, diverse workshops.