In de periode van september 2019 tot en met mei 2020 lag de nadruk op het verbeteren van de Taalvaardigheid van de deelnemers.  Er is geoefend met spreken, schrijven, lezen van onder andere Makkelijk Lezen boeken. Voor het Spreken leenden actuele onderwerpen zich goed. De betekenis van Prinsjesdag bijvoorbeeld. Ook het oefenen van bijv. een gesprek bij de huisarts in rollenspelen. Of een verhaal dat we klassikaal hadden gelezen, uitbeelden in je eigen woorden of woorden die je net hebt onthouden. Het plezier spatte eraf als de deelnemers merkten dat ze vooruitgang boeken.

Voortzetten van het vergroten van de Basisvaardigheden op de computer, bijvoorbeeld e-mailen, brief in Word(pad)typen, internet(bankieren), opslaan van een document, downloaden, veiligheid, het bekijken van websites zoals PakJeKans, maar ook leren omgaan met Zoom.

In workshops Leren Budgetteren hebben we aan de hand van het pakket PakJeKans van de gemeente de deelnemers inzicht in hun inkomsten en uitgaven kunnen leren. Ook op welke voorzieningen ze recht hebben, gezien hun sociaal-economische positie.

Door de Covid 19 moesten we alle uitstapjes en deelnemen aan activiteiten in de buurt, samen ontbijten, sporten annuleren.  Dat houden ze nog tegoed van ons.  Gelukkig konden we eind december met alle deelnemers die een Stadspas hadden naar The Amsterdam Lightshow gaan.

Traject NT2/PC en Budgetteren