Zaterdag 3 november 2018 heeft Synchroon Plus in samenwerking met vervoer GroenGrijs bus een dagreis naar Texel georganiseerd. Hiervoor hadden verschillende stichtingen hun deelnemers aangemeld. Voor de vroege vogels onder ons begon de dag met een frisse glimlach van de zon.

IMG_20181103_080621

Onze eerste stop was de oversteek van Den Helder met de boot Teso naar dit mooie Waddeneiland, waar we vervolgens in een kleine file richting Ecomare reden. Daarna heerlijk met de kinderen en goed ter beners naar het strand gelopen. Deelnemers die slecht ter been waren en last hadden van de koude wind, bleven achter in de bus. Uiteindelijk is iedereen even het strand opgelopen om een mooie foto te maken en met trots naar huis te appen, anderen zochten snel het strandpaviljoen op om gezellig bij te kletsen en te genieten van het prachtige uitzicht. Opvallend was, dat de meeste mensen nog nooit op Texel waren geweest en de zee nog niet van dichtbij hadden gezien. Een ware attractie.

IMG_20181103_111812

Met gezonde rode wangen reden we richting Oude Schild, beroemd om hun haring en lekkerbekjes. En natuurlijk hebben wij ons tegoed  gedaan aan deze lekkernij. Deze thuishaven van de Texelse vissersvloot heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op alles wat op het water kan dobberen.

IMG_20181103_153910

Op de terugweg zijn we langs de vuurtoren gereden waar je aan drie kanten over zee kunt uitkijken.

IMG_20181103_144240213

We danken de Gemeente Stadspas, Perla, de vrouwelijke chauffeur en Thea, de gids van GroenGrijs bus, de deelnemers van Synchroon Plus Int., ProFor, Koornhorst, Henna Kankerlotgenotengroep, Kas Dushi, voor deze geslaagde busreis.

Op naar het volgende StadspasZO-Event.

De gezelligste kerstmarkt in Dordrecht op 15 december 2018.

Busreis Texel